bakgrundsbild

Veggoburgare

4 burgare

4 dl kokt kallt bovete
1 zuccini, ca 300 gr
1 morot, ca 200 gr
5 soltorkade tomater
1 tsk chiliflakes
1,5 dl riven parmesan
1 kruka basilika
2 tsk buljong
2-3 msk maizenastärkelse
salt och peppar

svarta och vita sesamfrön till panering

Så här gör du

Mixa bovete, tomater och basilika grovt. Blanda i de övriga ingredienserna till en slät smet. Forma biffar och vänd dem i sesamfrön. Stek biffarna först i stekpanna tills de fått färg, lyft sedan över dem på en plåt och stek färdigt i ugnen 175 grader i 10-15 minuter.

Servera med klyftpotatis eller en rödkålssallad.

Goda tillbehör är ett rustikt bröd, gärna av surdeg, bladgrönt till exempel ruccola, tunna skivor rödlök, avokado och ajvar relish.