bakgrundsbild

Rawbollar

Chokladbollar

15 st

250 gr naturella cashewnötter

100 gr dl mandel
3-4 msk ekologiskt kakaopulver
250 gr osvavlade aprikoser
0,5 dl kokosflingor
1 dl jordgubar
1 msk riven ingefära
Skal och saft från 1 ekolime
0,5 dl krossad rå kakao eller 3 msk kakaopulver att rulla bollarna i


Så här gör du

Mixa nötterna fint i en matberedare. Tillsätt kakao och aprikoser och mixa tills alla ingredienser har blandat sig. Lägg sedan i jordgubbar, kokos, ingefära och lime. Om det har svårt att gå runt tillsätt lite mer vätska t ex ett par jordgubbar till. Andvänder du frusna jordgubbar häll i både gubbe och saft. Rulla till små mumsiga bollar och vänd i kakao. Ställ i kylen en timme sedan är det bara att hugga in. Vill du ha en lite sötare boll kan du söta med lite agave eller honung.


Kärleksboll

15 st

250 gr osvavlade aprikoser
250 gr cashewnötter
100 gr mandel
1 dl hallon (om du 
använder frysta hallon tina dem först och 
använd även spadet.)
3 msk gojibär
1 msk macapulver
1 nypa chiliflakes
Kokos och gojibär att rulla bollen i

Så här gör du

Lägg alla ingredienserna förutom 
hallonen i en mixer och mixa till en grov smet. Lägg i hallonen och mixa till det blir en smet som går att forma bollar av. Grovhacka gojibären och blanda med kokosen som bollarna sedan rullas i. Tips: lägg de bollar du inte äter upp 
med detsamma i frysen så håller de sig längre.