bakgrundsbild

Raw apelsin- och mangotårta

1 rund tårta

Botten:
3 dl mandel eller macadamianötter
2 dl riven kokos
½ tsk vaniljpulver
2 msk agave eller honung
1 nypa salt
rivet skal av en ½ apelsin

Så här gör du botten

Lägg allt i en mixer och mixa till en formbar smet. Kläm fast ett smörpapper i botten på en rund form med löstagbar botten. Fördela och tryck ut mandelsmeten på smörpappret.


Fyllning:
3 dl cashewnötter som varit blötlaggda över natten
3 dl färsk eller frusen tinad mango
100 gr torkad mango som varit blötlagd över natten
1 dl cocosolja
1-2 msk agave
Saft och skal av en apelsin


Så här gör du fyllningen

Smält cocosoljan försiktigt över vattenbad. Mixa alla övriga ingredienser till en slät smet, tillsätt cocosoljan och blanda väl. Häll smeten på mandelbotten och låt hela tårtan stelna i kylen över natten. Det här är ingen snabblagad tårta men väl värld att vänta på, servera tårtan med färska bär och lite krossad kakao.