bakgrundsbild

Pumpasoppa med chili & kokosmjölk

4 port

1 kg pumpa butternut eller muskat
300 gr morot
1 msk riven ingefära
1 bit citongräs
1 vitlöksklyfta
1 lime saft och skal
1 röd chili
2 msk olja
5 dl vatten
2 msk buljong
2 dl kokosmjölk
Salt och peppar efter smak

Så här gör du

Skala pumpan och gröp ur kärnhuset. Dela pumpan och moroten i mindre bitar. Dela citrongräset i mindre bitar och mixa det tillsammans med oljan, vitlökskyftan, ingefäran och chilin till en slät pasta. Fräs nu kryddpastan i en stor kastrull och lägg sedan ner moroten och pumpan och låt den få lite färg. Slå på vatten, buljong och lime. Låt puttra tills pumpan och moroten är mjuka, mixa soppan slät och tillsätt kokosmjölken. Koka upp och smaka av.

Häll upp i fina soppskålar och garnera med pumpakärnor eller några andra fina frön.