bakgrundsbild

Morotskaka

Kakan

2,5 dl neutral olja
3,5 dl socker
4 dl rivna morötter
3 st ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
0,5 msk kanel
1 tsk malen ingefära

Topping
100 gr smör, smält
100 gr färskost
2 dl florsocker
Zeste från 1 citron

Så här gör du kakan

Vispa olja och socker med elvisp tills det blir vitt, blanda ner de rivna morötterna och tillsätt sedan äggen, ett i taget. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i blandningen. Rör ihop och häll smeten i en smord springform. Grädda i 175 grader i ca 50-60 minuter.

Så här gör du toppingen

Vispa ihop det smälta smöret (som fått svalna) med färskosten. Tillsätt sedan florsockret och sist citronzestet. Låt gärna topping få sätta sig i kylen en liten stund innan du brer den på kakan. Dekorera valfritt.