bakgrundsbild

Grillspett på kalkon

Marinad grillspett 1

1 tsk riven ingefära
2 mixade limeblad
1 tsk chili
1 tsk curry
2 msk soya
2 msk olja

Fyllning grillspett 2

Tunna skivor av kalkon
Gör en fyllning med 300 gr bladspenat
100 gr getost
1 charlottenlök

Så här gör du det första grillspettet

Skär kalkonbröstet i avlånga bitar och lägg dem i marinaden någon timme. Trä upp på spett.

Så här gör du det andra grillspettet

Fräs bladspenat och finhackad lök. Låt svalna och smula ner getost. Fyll skivorna med röran och ”sy ihop” med ett grillspett. Servera med en färgglad sallad, några goda röror och rödkålssallad.

Lägg spetten på grillen och grilla tills kalkonen är genomstekt, är du osäker så använd grilltermometer tills köttet mäter 73 grader.

Goda röror till grillspetten

Färskost med citrus
1 dl färskost
1 dl crème fraiche
1 lime
rivet skal och saft från 1 citron
rivet skal från 1 apelsin
salt och peppar

Välj helst ekologiska citrusfrukter.

Bönröra
1 dl stora vita bönor
2 dl yoghurt 10%
1 vitlöksklyfta
finhackad gräslök
1 msk olivolja

Grovmosa bönorna och blanda i yoghurt.